SKŁADNIKI:
- główka białej kapusty
- 1 duża cebula
- 4 łyżki smalcu, ja dodałam z mięsem
- łyżeczka kminku
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżki octu
- 1 łyżeczka nasion kolendry
- sól
- pieprz
- woda do podlania kapusty
WYKONANIE:
Drobno pokrojoną cebulę poddusiłam na smalcu.Kapustę poszatkowałam i dodałam do cebuli podlewając wodą, dodając kminku, cukru, soli, pieprzu i kolendry. Kapustę gotowałam do miękkości jakieś 45 minut - godziny. Pod koniec gotowania i odparowaniu wody dodałam 2 łyżki octu. Gotowałam kapustę wraz z octem jeszcze kilka chwil, by zredukować pozostałą wodę. Bardzo dobrze smakowała z moimi kotletami
Drobno pokrojoną cebulę poddusiłam na smalcu.Kapustę poszatkowałam i dodałam do cebuli podlewając wodą, dodając kminku, cukru, soli, pieprzu i kolendry. Kapustę gotowałam do miękkości jakieś 45 minut - godziny. Pod koniec gotowania i odparowaniu wody dodałam 2 łyżki octu. Gotowałam kapustę wraz z octem jeszcze kilka chwil, by zredukować pozostałą wodę. Bardzo dobrze smakowała z moimi kotletami
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz