Sałaty mieszane z serem kozim, granatem i pomarańczami |
Składniki;
- garść szpinaku baby
- mieszanka sałat (radichio,dębowa, strzępiasta)
- 1 pomarańcza bez skóry
- pół owocu granatu
- 1 ser kozi - roladka
- 1 łyżka nasion słonecznika
- sól
- pół łyżki octu winnego czerwonego
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- syrop klonowy
Wykonanie:
- Pomarańczę obrałam ze skóry odcinając jednocześnie białą błonkę. Pokroiłam ją na ćwiartki, a te w plasterki.
- Z granata wydobyłam pestki.
- Ser przekroiłam wzdłuż, a potem każdą połówkę pocięłam na plasterki
- Sałaty i szpinak wymieszałam w dużej misce, dodałam do nich sól, ocet winny i oliwę.
- Przyprawione sałaty przełożyłam na talerze, wyłożylam na nie pomarańcze, granaty i ser kozi.
- Całość polałam syropem klonowym i posypałam zianami słonecznika.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz