Kanapeczki żytnie z pastą tuńczykową i tymiankiem |
Kanapeczki żytnie z pastą tuńczykową i tymiankiem |
Składniki na 8-10 małych kanapek:
- 2-3 kromki żytniego chleba
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy stołowej
- pół białej cebuli + kilka krążków do dekoracji
- łyżeczka sosu worcestershire
- 5 pomidorków koktajlowych
- kilka gałązek świeżego tymianku
- sól
- pieprz
Wykonanie:
- Kromki chleba przekroiłam na krzyż, by z każdej powstały 4 mniejsze kwadraciki
Pasta tuńczykowa:
- Odsączonego tuńczyka włożyłam do miseczki, dodałam do niego drobno posiekaną cebulkę i pozostałe składniki, oprócz tymianku i pomidorów.
- Wszystkie składniki rozgniotłam i wymieszałam widelcem, by wyczuwalne były cząstki ryby i cebulki (myślę, że nie należy pasty blendować)
- Przygotowaną masę nakładałam na kanapeczki, dekorując każdą dwoma ćwiartkami pomidorka koktajlowego, połową krążka cebuli i gałązką tymianku.
- Kanapeczki gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz