Wilgotne muffinki z gorzką i białą czekoladą |
Wilgotne muffinki z gorzką i białą czekoladą |
Wilgotne muffinki z gorzką i białą czekoladą |
- 2 szkl. mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3/4 szkl. cukru
- 1/3 szkl. oleju
- 200ml jogurtu greckiego
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 2 jajka
- szczypta soli
- pół tabliczki gorzkiej czekolady
- 1/3 tabliczki białej czekolady
Wykonanie:
- Do miseczki wlałam wrzątek, wstawiłam do niego na chwilę pojemniczek z jogurtem, by miał temperaturę pokojową, wpływa to na lepsze wyrośnięcie mufinek.
- W misce roztrzepałam jaja, olej, jogurt i ekstrakt waniliowy, dosypałam mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier i drobno pokrojoną czekoladę. Wszystko wymieszałam, wlałam do papierowych foremek mufinkowych do 1/3 wysokości i wstawiłam na 15 min. do nagrzanego do 160' piekarnika.
- Wyjęłam gdy wyrosły i zrumieniły się na powierzchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz