piątek, 18 grudnia 2015

Kanapeczki z awokado, koperkiem i tatarem z łososia

Pozostały tatar z łososia wykorzystałam do zrobienia kanapeczek z awokado i koperkiem. Doskonałe połączenie!!! Przepis na tatar pod przepisem na kanapeczki.
Kanapeczki z awokado, koperkiem i tatarem z łososia

Składniki na 4 kanapeczki:
  • 4 kromki białego pieczywa pszennego
  • 4 łyżki tataru z łososia
  • 8 plastrów awokado
  • pół cytryny 
  • kilka kaparów
  • kilka gałązek świeżego koperku
Wykonanie;
  • Na każdą kromkę pieczywa wyłożyłam po łyżce tataru i rozprowadziłam go po powierzchni.
  • Na tatarze ułożyłam po 2 plastry awokado, skropiłam je sokiem z cytryny, dodałam po sporej gałązce koperku i kilka kaparów na każdą kanapeczkę.
  • Szybkie i przepyszne. Może być na Sylwestra, party.. .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz